Paste de casă


         Dar se putea ca eu, cel mai mare fan al pastelor (și cred că fan este puțin spus) să nu încerc să le fac acasă? Păi daca mi-e foame mănânc paste sau daca mi-e sete, tot pe paste o țin, știi regula. Simt însă că am cam trișat... îmi place să fac treaba bine, repede și ușor, deși știi cum e, uneori alegi parcă cea mai grea cale ha! Dar lăsăm uneori, pentru că acum chiar pot să spun că am supravegheat procesul de pregătire al pastelor. Te-ai prins de ce? Nu mă judeca, dar am folosit mașina de frământat aluatul... nu-mi place să frământ! Adică, nu pot! Întotdeauna trebuie să frământ aluatul pe reprize și să îl împart în 5-6 bucăți, îți dai seama ce treabă fac! Mi se umflă venele, mă apucă transpirațiile, mi se încețoșează vederea și mă ia cu leșin... cred că am confundat puțin simptomele, dar oricum înțelegi tu că e greuț. Așa că, simt că am trișat un pic. Te doare inima dacă îți spun că am folosit și mașina de făcut paste? Bine, le puteam tăia și cu cuțitul, dar dacă am avut mașina, ce vină am?
          Oricum, în caz că ești mai curajoasă, îți explic și cum poți să faci paste de casă și fără mașinării, doar sunt bună la explicat ha!

Ingrediente (pentru aprox. 500g):
3 ouă
300g făină
sare
1 lingură ulei de măsline


        Dacă folosești mașina de frământat aluatul, trebuie doar să pui toate ingredientele și apoi să stai frumos la o cafea ha. Eu nu beau cafea, dar atât de bine îmi prinde pauza, până își face amicul meu treaba și frământă singur, pot să întind hainele! Selectează doar comanda de frământat, nu avem nevoie de lăsat aluatul la dospit sau ceva. 

        În caz că ești mai voinică, pune făina într-un vas mare sau chiar pe masă. Lasă un cuibușor pe mijloc și pune ouăle bătute, uleiul și sarea. Începe să amesteci ușor pe mijloc, luând puțină făina de pe margini și tot așa, până ai încorporat toată făina. Începe să frămânți aluatul până devine foarte elastic sau până leșini ha. E foarte important ca aluatul să fie frământat bine și să fie foarte elastic.

          Când aluatul este gata, ca să fie mult mai simplu, eu l-am împărțit în 4 părți. Poți să îl întinzi și neîmpărțit, dar va ieși o fâșie de aluat subțire și kilometrică. Luam o bucată din cele 4 și o întindem puțin cu sucitorul, cât să încapă între lamele mașinăriei.

         Montăm mașina de făcut paste, apoi o înfăinăm bine de tot. Uită-te în pozele de mai jos să vezi exact cum trebuie să așezi aluatul și cum îl întindem. Eu am trecut fiecare parte din aluat prin fiecare treaptă (de la 1 la 9). O să observi că atunci când îl întinzi și ajungi la treapta 5-6, vei avea o fâșie lungă și subțire de aluat, dar nu te speria, nu se va rupe! Aluatul are o textură foarte elastică.

         În timp ce întinzi aluatul, înfăinează-l bine ca să poți să îl așezi un pic ca în poza de mai jos, să încapă pe masă, nu alta!


         Fâșia trecută prin toate treptele, o poți tăia în mai multe părți și apoi să începi să o tai cu partea pentru făcut paste.
        Pastele pot fi lăsate la uscat apoi depozitate într-un borcan sau se pot fierbe direct, fără a le mai lăsa la uscat. Se fierb 2-3 minute, nu mai mult! Se scurg și se clătesc apoi se servesc alături de cele mai bune sosuri. Urmează să îți arăt și ce rețetă delicioasă am făcut cu aceste paste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu