Prăjitură cu pișcoturi


          Zi-mi trei ingrediente pe care le vrei într-o prăjitură ca să poți să fii mulțumit de gust sau mai bine lasă că îți zic eu patru, nu trei: vanilie, cacao, pișcoturi și frișcă. Simți deja gustul lor? Ei bine, despre asta este vorba astăzi, despre o prăjitură divină care are tot ceea ce ai nevoie acum. Are o textură pufoasă și cremoasă, absolut delicioasă! Ți-a plăcut rima? Ahm și fie vorba între noi, am mai pus și puțină dragoste, că știi că așa iese treaba ca la carte!
          Știi că nu pot să las lucrurile simple, îmi place să le complic ha! Pentru crema de astăzi, am ales să adaug și puțină cremă la plic „Creme Ole”. Nu sunt fană cremelor la plic, dar această cremă este foarte bună și fresh, iar combinația ei cu crema noastră de bază este o nebunie! Încearcă și tu și vezi, am dreptate?

Ingrediente blat:
5 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri făină
1 linguriță praf de copt
4 linguri cacao
100g ciocolată (topită)

Ingrediente cremă:
300ml lapte
2 gălbenușuri
200g zahăr
2 linguri amidon de porumb
Esența de vanilie
250g unt
un plic Creme de vanilie (folosim doar jumătate de plic)
200ml lapte (pentru crema la plic)

Ingrediente asamblare:
pișcoturi
lapte cu cacao
200ml frișcă bătută
bucăți de ciocolată         Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț.

          Punem gălbenușurile și le încorporăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua.          Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu ung tava cu puțin ulei, apoi ung și hârtia de copt cu puțin ulei). Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.

           Crema: amestecăm gălbenușurile cu zahărul,vanilia și laptele. Punem amestecul pe foc, adăugăm amidonul și amestecăm continuu, pe foc mic, până când obținem o cremă de consistența unei budinci.


          Lăsăm crema la răcit puțin. După ce s-a răcit puțin, o mixăm la viteză mare pentru 5-6 minute. Începem să adăugăm untul moale (la temperatura camerei) tăiat cubulețe, mixând bine după fiecare adăugare.

        Separat, mixăm jumătate din cantitatea plicului Creme Ole cu 200ml lapte. Adăugăm crema obținută peste crema noastră și lăsăm amestecul la rece puțin.


          Asamblare: cu ajutorul unui pai, înțepăm blatul și turnăm în găurile făcute ciocolata topită.


         Întindem mai mult de jumătate din cremă, punem pișcoturile înmuiate în lapte cu cacao, apoi întindem restul de cremă. Deasupra am pus frișca bătută, ciocolată și puțin caramel întărit.

         Ți-am spus eu că facem treabă delicioasă astăzi!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu