Spaghete cu chiftele și sos alb


         Ți-ai făcut temele? Uhm, scuze, mă refer dacă ai reușit să faci pastele de casă, pentru că astăzi îți arăt o rețetă delicioasă de spaghete cu chiftele și sos alb, în care am folosit, bineînțeles, pastele mele de casă! A început școală de vreo 5 luni și mi-e greu să-mi ies din rolul de învățătoare, așa că, iartă-mă că te-am speriat cu temele. Stai, a început abia de o săptămână? Parcă trece altfel timpul acum ha. Dar hai să schimbăm puțin topicul sau toppping-ul? Mhm, ce ar merge o înghețată de vanilie cu topping de ciocolată! Mănânci înghețată dacă e frig afară? Eu da! Cred că mă tot abat de la subiect acum și tot n-am reușit să îți spun de fapt ce am vrut. Îmi era dor să scriu și am zis să scriu tot ce-mi trece prin cap... aproape ha! REVENIND, pentru tine astăzi am făcut o rețetă delicioasă de spaghete cu sos alb și chiftele bune de tot. Dacă nu ai timp să prepari paste de casă, merg numa bine și cu cele cumpărate, iar dacă ai timp să le faci și nu ai apucat încă, găsești aici rețeta. Spor la treabă!

* am folosit pastele de casă (500g)
Ingrediente chiftele:
500g carne tocată
1 ou
100g pesmet
1 ceapă 
sare, piper, cimbru, boia
usturoi
rucola (sau orice altă verdeață)
cașcaval


Ingrediente sos:
700ml lapte
3 linguri făină
50g unt
cașcaval
sare, piper, pătrunjel


         Chiftele: amestecăm bine de tot toate ingredientele. Ceapa și rucola le adăugăm tocate. Fie cu mână, fie cu o lingură. Mie îmi place să amestec cu mâna.
         Ne ungem palmele cu ulei și formăm biluțe. Mie îmi plac chiftelele micuțe, să fie prăjite și în interior. Nu-mi plac cele crude înăuntru, așa că, de obicei iau cu o linguriță din amestecul pentru chiftele și formez o bilă. În timp ce rotiți carnea între palme, încercați să și apăsați puțin cu palma pe biluță, dar nu să o aplatizați și astfel nu se vor desface la prăjit.
         Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele.


        Lăsăm chiftelele la scurs până când facem sosul.

          Sos: într-o tigaie punem untul la topit. Adăugăm făina și amestecăm repede.


          Lăsăm făina pe foc câteva minute, apoi adăugăm laptele. Amestecăm repede, să nu se facă cocoloașe.
          Punem cașcavalul, sarea, piperul și pătrunjelul.

          Lăsăm amestecul să fiarbă câteva minute, până când s-a topit cașcavalul și sosul este cremos.
         Punem chiftelele peste sos și amestecăm bine.

        Acest sos merge mână în mână cu pastele de casă! Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu