Ramen cu pui și conopidă


       Am făcut-o lată din nou! Am combinat tăițeii de la supa la plic cu pui și sos cremos și lângă am mai pus și conopidă gătită la cuptor... am făcut la început 3 porții că am zis să vedem ce iese și ghicești cum am sfârșit ziua? Făcând încă 4! Uneori mi-aș dori să stau la 10 km de mers pe jos peste dealuri până la un magazin și apoi când ajung să nu aibă ce îmi doresc, știi, să am o scuză și eu. Că dacă am chef sau timp să fac nu mă mai întreabă nimeni, îți dai seama ha! Toate ca toate, dar parcă niciodată nu ajunge! Oricât ai face, mai trebuie să faci măcar încă o dată că na, a fost bun. Deci dacă vrei să fii condamnată la cratiță toată ziua, apucă-te de ramen cu pui și conopidă. Dublează, ba chiar triplează ingredientele dacă vrei să o scoți la capăt, pentru că iese o treabă bună! RĂU!
        Și ce-am ajuns... să mă plâng că a ieșit mâncarea bună!
Ingrediente conopidă la cuptor ( 2 tăvi):
1 conopidă micuță
ulei de măsline
sare, piper, curry, pătrunjel proaspăt
parmezan

Ingrediente pui:
1 piept de pui
ardei iute verde
usturoi
sare, piper, cimbru, chilli, condimentele de la supa la plic
1 lingură sos Teriyaki
200ml smântână pentru gătit
3 supe la plic


        Pregătim întâi conopida. Tăiem felii conopida și o punem pe hârtia de copt. Stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare, piper, curry și pătrunjel proaspăt.

          Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Punem apoi parmezanul și mai lăsăm conopida la cuptor pentru încă 10 minute. Nu trebuie gătită prea mult, mie îmi place să fie mai crocantă.

         Într-o tigaie punem puțin ulei, câteva felii de ardei iute, usturoi, sare, piper, cimbru, condimentele de la supa la plic, chilli și o lingură de sos Teriyaki. Amestecăm condimentele și le lăsăm pe foc pentru câteva minute.


        Punem apoi puiul tăiat bucăți.
        După ce s-a făcut carnea, punem smântâna.


         Lăsăm sosul pe foc până când fierbe.
         Tăițeii de la supa la plic îi lăsăm să se înmoaie în apă fiartă. Îi strecurăm și îi amestecăm cu sosul.

          Servim mâncarea caldă, alături de conopida coaptă și ne apucăm să facem a doua tură ha!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu