Conopidă pane


          Lasă-mă cu „nu-mi place conopida” și vrăjeli! Aici este vorba despre conopidă pane. Conopidă crocantă și absolut delicioasă. Și știi, este un lucru care mă disperă tare... să mănânci sau să tot „guști” atunci când gătesc ceva. Să vreau să pun într-un final pe masă și să n-am ce. Cred că este o lege undeva, care spune că întotdeauna când cineva face șnițele, chiftele, clătite, etc. este absolut necesar ca toți din jur, de câte ori trec pe lângă tine, să guste 1-2-3-4 bucăți gata prăjite. Știu că este ceva, pentru că până și eu fac asta ha! Și fac asta când gătesc eu, nu neapărat altcineva.
         Am tot făcut la conopidă pane în ultimul timp și am tot mâncat până ne-am... ce ne-am? Că nu ne-am săturat deloc! Mai vrem! Și problema este că încă nu am reușit să ne punem frumos la masă, ca toți oamenii, să mâncăm conopidă, o tot mâncăm în timp ce se pregătește ha!

Ingrediente:
1 conopidă
4 ouă
făină
pesmet
sare, piper


        Nu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei.
       Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert. Când fierbe apa, punem conopida și o fierbem 5 minute, acoperită cu capac. Îmi place să o fierb mai puțin, pentru că îmi place să fie conopida mai crocantă.
         
          Tăiem conopida buchețele. Se poate tăia și felii, dar din cauza formei conopidei, ies foarte puține felii și pe lângă toate acestea, este muult mai bună tăiată buchețele.
         Punem sare și piper peste conopida tăiată și apoi o trecem prin făina, ouăle bătute și pesmet.

         Punem conopida la prăjit în ulei încins. Lăsăm conopida la scurs pe un șervețel.
          Acum încearcă să ascunzi ce ai prăjit, pentru că altfel nu vei avea ce pune pe masă ha!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu