Rulouri cu ciocolată


         Ți-am zis că nu prea știu cum să le numesc, dar știu sigur că au fost o nebunie! Este vorba despre un aluat dulce combinat cu ciocolată multă și ceva ce îți creează dependență, să știi! Nu te prea poți opri la o singură bucată și nici nu prea poți să-i spui că nu vrei. Nu te va înțelege, că am încercat. Te ademenesc rulourile acestea, te fac să le iei și cu tine la serviciu și te pun la treabă a doua zi din nou, că doar rulourile cu ciocolată nu se fac singure! Dacă te apuci să faci și tu și apoi te trezești că sunt mâncate în două secunde și că încă îți mai cere lumea să faci, să știi că eu nu stau să dau cu subsemnatul ha. Și am uitat să-ți spun, se fac și foarte repede, nu pierzi prea mult timp cu ele. Te-am convins, este?

Ingrediente:
500-600g făină
200g zahăr
250ml lapte de cocos
100g unt
esență de vanilie
200g ciocolată
100ml ulei


Ingrediente sirop:
5 linguri de zahăr
4 linguri lapte de cocos
esență de vanilie


       Știu că trișez, dar nu mă împac deloc cu frământatul aluatului! Am pus în mașina pentru frământat aluatul făina, zahărul, laptele, untul și vanilia. Am lăsat aparatul să frământe bine aluatul. Dacă vrei să frămânți cu mâna, vei pune într-un vas făina, iar în mijloc faci un cuibușor pe care îl vei umple cu zahăr, lapte, unt tăiat cubulețe și vanilie. Începi să frămânți până obții un aluat elastic, ușor lipicios. Mai adaugi făină dacă este nevoie, dar nu prea multă.

       Împărțim aluatul în două. Întindem prima foaie în formă de dreptunghi.

       Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata la răcit. Dacă ai nevoie de ajutor în legătura de cum poți topi ciocolata, găsești aici indicații.
       Întindem jumătate din ciocolată pe prima foaie. 
        Aducem un capăt al foii până la jumătate, apoi pe celălalt îl aducem un pic peste primul.

        Tăiem cu ajutorul unui cuțit fără vârf aluatul în franjuri.
        Fiecare bucată tăiată o vom răsuci, apoi o vom încolăci. Greu de explicat, uită-te la poze mai bine ha!
       
       Vom pregăti siropul acum: punem pe foc toate ingredientele și amestecăm până când zahărul s-a topit și s-au omogenizat toate ingredientele. Lăsăm sosul la răcit. Va rezulta un sos transparent și ușor gros, ca un sirop.


       Punem rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le stropim cu sosul dulce. Le lăsăm la cuptor pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu. Nu trebuie coapte prea mult timp, vor fi tari după. Nu te speria dacă va curge puțină ciocolată prin tavă, nu rămân fără!

       Se lasă la răcit, apoi se servesc fără zăbovire!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu