Burger de vită


        No, acum sper că vine și la mine Moș Nicolae! Că de mult timp nu a mai trecut pe la mine... și nu că aș aștepta ceva, dar încă mi-a rămas dorința din copilărie de a găsi ceva dulce în ghete ha! Cred că de la meserie mi se trage... Oricum, îmi place și să fac pe „ Moș Nicolae”. Îmi place, pentru că tot eu mănânc ce dăruiesc haha!
        Revenind, astăzi te dau gata cu cei mai delicioși burgeri făcuți vreodată! I-am făcut pe varianta super picantă, dar poți înlocui chilli cu boia dulce, în funcție de cum mâncați voi. Într-un final, cineva te va pune sigur să mai faci o tură, eu deja mă pregătesc pentru a treia. Dacă te sperie puțin sosul pe care o să-l facem astăzi, te înțeleg, dar mergi pe încredere! Știu că sună ciudat ce vom folosi (o să vezi tu), dar crede-mă că în combinația de astăzi are efect orice ha! Noi încă încercăm să mâncăm ceva mai light, să ne pregătim pentru sărbători, dar se pare că vom începe tot de „luni” treaba, pentru că astăzi, mi-a venit să fac tocmai bugeri....

Ingrediente chiftele (pt. aprox. 6 burgeri):
*eu am pus câte doua chiftele într-un burger și mi-au ieșit 3
700g carne tocată de vită
3 linguri pesmet
mozzarella
1 gălbenuș
usturoi
2 linguri pastă de tomate
1 lingură de muștar
sare, piper, curry, chilli, cimbru, pătrunjel uscat, leuștean ușcat

Ingrediente ceapă:
2 cepe
Sos Teriyaki
Sos de Soia
Sesame Sauce
sare, piper, chilli
semințe de susan

Ingrediente sos:
3 linguri ketchup
1 lingură zacuscă
puțin suc de lămâie
piper, cimbru

Ingrediente burgeri:
eu am folosit 3 chifle, cum am spus și mai sus, dar poți folosi și 6
bacon prăjit
amestec de verdețuri (spanac, salată, etc.)
cașcaval

       Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna.
         Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late decât chifla, deoarece după prăjire se vor micșora. Întindem o parte din carne în palma unsa cu ulei și punem o felie de mozzarella. Acoperim cu altă bucată de carne și formăm chifla, nu prea groasă, pentru că va fi cruda înăuntru.


     Punem chiftelele la prăjit.

         Pregătim acum ceapa: tăiem felii subțiri cele două cepe și le punem la călit, în puțin ulei, la foc mic. Adăugăm apoi sosurile și condimentele. Gătim ceapa pentru câteva minute, până se înmoaie.

         Pentru sos vom amesteca toate ingredientele într-un vas.

         Tăiem chiftelele în jumătăți. Le punem în tigaia grill, alături de chiflele acoperite cu o felie de brânză Cheddar, pentru 2-3 minute.
        Asamblăm apoi bugerii, punând chiftelele, salata, ceapa, baconul și sosul, în ce ordine vrei tu.

        Servim burgerii imediat, fără să pierdem timpul!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu