Chicken nuggets


        „Ia mai pune-ți pofta-n pui!” Am citit reclama asta pe marginea drumului, în timp ce conduceam. Nu vreau sa subliniez faptul că m-a furat puțin peisajul, ci faptul că a trecut așa de repede imaginea încât nu-mi amintesc unde am citit-o, dar recunoaște, e prea bună! Dacă știi cumva cărui restaurant îi aparține această reclamă, să-mi spui, m-aș duce să mănânc acolo doar pentru reclamă ha! Revenind, nu cred că nu ai mâncat/ văzut vreodată pe la tot felul de restaurante fast food  chicken nuggets. Cred totuși că nu te-ai gândit niciodată că le poți face și acasă. E o nebunie curată să gătești acasă rețete pe care le mănânci la fast food! Pe lângă că te simți ceva bun, gustul nu se compară cu nimic. Eu am făcut varianta super picantă, cu multă boia iute, de aceea sunt atât de portocalii pe dinăuntru... mă rog, eu le vad roșii, dar fie vorba între noi, e prea târziu ca să mai deosebesc culorile ha! Poți să le mănânci cu cartofi prăjiți și orice fel de sos îți place. Noi le-am mâncat imediat ce au fost scoase din tigaie, pentru că... așa mai facem noi.

Ingrediente ( 23 buc.):
4 felii de pâine (fără coajă)
400g piept de pui
sare, piper, usturoi granulat, boia iute/ dulce
1 lingură de sos de Soia
1 lingură Woksauce
1 linguriță muștar
1 linguriță pastă de tomate
4 ouă
făină
pesmet       Punem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim.
       După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în blender.


       Într-un vas punem carnea, pâinea, sarea, piperul, boiaua, usturoiul, sosurile, muștarul și pasta de roșii. Amestecăm bine ingredientele.

       Punem amestecul pe masă, ne ungem bine mâinile cu ulei și frământăm ușor până când obținem un amestec omogen.

       Formăm bucățile de carne și le așezăm pe o foaie de copt, unsă cu ulei.

       Trecem fiecare bucată de carne prin făina, ouă bătute, pesmet, ou și din nou pesmet. Trecem prin ou și pesmet de două ori, deoarece facem o crustă dublă. Punem bucățile de carne direct în tigaia cu uleiul încins.
       Scoatem bucățile de pui într-un vas pe fundul căruia punem șervețele și lăsăm la scurs excesul de ulei. Servim bucățile de pui alături de cartofi prăjiți sau direct, fără nicio garnitură ha!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu