Plăcintă împletită cu Nutella


       Astăzi ne dăm la plăcinta delicioasă cu Nutella, unsă cu lapte de cocos și presărată cu alune măcinate fin. Nici nu știu ce altceva să îți mai spun... pe lângă că este super delicioasă, arată taare bine, așa, împletită, este și foarte ușor de făcut. Trec din nou prin aceeași fază, știi care? Cea în care vrei să gătești ceva și mergi la cumpărături, pentru că, desigur, nu ai tot ce îți trebuie. Nu faci o listă, că de, ești tare și ții minte... și vii acasă și vezi ca n-ai luat aia și nici pe cealaltă nu o mai ai acasa. Mergi la cumpărături de 2-3 ori și se mai ia și apa! Noroc că am ales să fac ceva rapid și simplu, că altfel aș fi fost leșinată deja...și noroc că am și magazin cu de toate în apropiere!


Ingrediente aluat:
300g făină
200g unt
3 linguri de apă
1 ou bătut
sare

Ingrediente umplutură:
Nutella
lapte de cocos
alune măcinate
             Eu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă treaba. Neaparat să îți faci și tu astfel de prieteni ha:)). În caz că trebuie să frămânți cu mâna, pune într-un bol făina și oul. Amestecă-le și adaugă și treptat apa. Toarna aluatul pe masa înfăinată și frământă-l până când obții un aluat elastic și puțin lipicios. Să nu pui prea multă făină și să fie uscat.

         Înfoliem aluatul și ori îl lăsăm la frigider pentru o oră ori îl lăsăm la congelator pentru jumătate de oră. Eu, bineînțeles, l-am lăsat la congelator pentru jumătate de oră, că nu-mi place să aștept ha!
           Întindem aluatul într-o foaie nu foarte subțire. Urmează să decupăm puțin capetele și apoi să facem franjurii pe margine pentru a putea împleti. Urmărește imaginile de mai jos ca să înțelegi, că e greu cu scrisul la partea asta!
        Ungem pe mijlocul foii cu muultă Nutella!


        Ungem plăcinta cu lapte de cocos și presărăm alunele măcinate.
       Lăsăm tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute. Reducem temperatura focului la minim și mai coacem plăcinta pentru 15 minute.
        Nu trebuie să rezulte o plăcintă prea arămie pe deasupra, doar puțin.
        Gata treaba! La savurat acum...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu