Clătite umplute cu carne tocată


        Pornind de la a face ceva bun și în cel mai scurt timp, am ajuns la a face ceva mega  gustos și care necesită ceva timp, nu mult, ce-i drept. De la a face doar câteva porții, ca să nu mănânc mult, m-am trezit cu 11 porții zdravene. Mai spun și că de la „noi nu mâncăm că avem mâncare” la a ne certa puțin pentru fiecare clătită. Știi, când spune cineva că nu vrea, apoi mănâncă tot doar din „să gust”?
Rețeta de astăzi este o idee foarte bună pentru cină sau prânz, combinația dintre clătite și sosul de carne te va înnebuni. Nu-ți imagina că sunt clătite dulci, nu mi-a luat pauză creierul chiar atât de tare, ha! Sunt clătite simple, făcute doar din făină, apă, ou și sare. Nu are ce să nu meargă bine aici, nu?






Ingrediente clătite (11 buc.):
1L apă
25 linguri făină
1 ou
sare

Ingrediente umplutură:
2 cepe
2 morcovi
700g carne tocată de porc
sos Teriyaki, Woksauce, sos Barbecue, sos Worcestershire
sare, piper, mărar, leuștean, cimbru, chilii
ciuperci Champignon
Cașcaval

Ingrediente sos:
pastă de tomate
1 linguriță muștar
1 lingură zacuscă
1 lingură smântână
sare, piper
usturoi pasat
puțin suc de lămâie



        Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar gros.

        În tigaia pentru făcut clătite punem puțin ulei și coacem clătitele.

        Pentru umplutură vom tăia mărunt cepele și morcovii și le vom căli pentru câteva minute, la foc mic.

        Adăugăm carnea și o lăsăm să se gătească până când își schimbă culoarea.
        Punem sosurile și condimentele. Cred că am pus în jur de o lingură sau două din fiecare sos. Pune după preferințe.


        Lăsăm sosul pe foc mic pentru încă 10 minute. Punem ciupercile tăiate cuburi și le gătim pentru 1-2 minute, nu mult. Nu îmi place să las ciupercile prea mult la gătit, pentru că nu se vor mai simți
după. Ciupercile vor lăsa puțină apă, dar nu te speria, este exact ceea ce aveam nevoie oricum!

       Pregătim sosul cu care vom unge puțin tava și cu care vom acoperi clătitele. Amestecăm toate ingredientele pentru sos.

        Umplem fiecare clătită cu carnea gătită și răcită. Radem puțin cașcaval și le rulăm, închizându-le capetele ca și la sarmale. 
        Așezăm clătitele într-un vas termorezistet uns cu unt, pesmet și puți sos pregătit mai sus.
        Ungem clătitele cu restul de sos, punem felii de cașcaval și lăsăm tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când se formeaza o crustă frumoasă deasupra.

        Le servim imediat, încercând să nu triplăm porțiile, ha!





     



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu