Foietaje cu măr

     
       Când vine vorba despre măr, nu cred că mai trebuie adăugat ceva. Fie că zici plăcintă cu măr, fie că zici tartă cu măr, foietaje cu măr sau chiar o felie de măr, deja toată lumea știe că include ceva bun automat. Nu știu dacă poate exista cineva pe undeva care să nu mănânce sau să nu îi placă merele. Și dacă există îi trimit niște foietaje și își învață lecția sigur, ha!
Ieri am pregătit aceste mici delicioșenii care se fac foarte repede și care se pot transporta oriunde și se pot mânca și oricând! Bună combinație, nu?
Ingrediente:
700g făină
200g unt topit
sare
300ml apă
100g unt (pentru uns)
mere

       Din nou, mi-am lăsat amicul meu să-și facă treaba. Eu doar am pus făina, untul, sarea și apa înăuntru, am setat comanda pentru frământat și m-am dus să întind hainele, pe care le-am uitat de vreo 4 ore.
       Dacă frămânți cu mâna, amestecă făina și untul topit. Adăuga sarea și apa treptat și frământă un aluat ușor lipicios și foarte elastic.
        Împărțim aluatul în două. Prima bucată o întindem într-o formă dreptunghiulară, nu foarte mare.
        Ungem cu puțin unt moale și împachetăm aluatul.




        Îl întindem din nou, punem unt și îl împachetăm.

        Îl întindem pentru a treia oară, punem unt, îl împachetăm, îl înfoliem și îl lăsăm 30 de minute la congelator. Repetăm aceiași pași și pentru cealaltă bucată din aluat.
                                             
       Întindem aluatul într-o foaie subțire, decupăm dreptunghiuri cu 3 crestături ca în poza de mai jos.
       Punem măr decojit și dat pe răzătoare.
       Ungem foietajele cu albuș de ou și presărăm zahăr.

       Lăsăm foietajele la foc mic, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Gata treaba!




*În continuare, îți prezint și varianta de foietaje cu fructe de pădure, făcute cu același aluat.


Ingrediente:
cremă de brânză
zahăr pudră
fructe de pădure

        Amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră.
  
        Împărțim aluatul de mai sus în pătrețele. Punem pe mijloc crema de brânză și fructe de pădre și le împachetăm.

       Le ungem cu albuș de ou.

       Lăsăm foietajele la foc mic, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu