Prăjitura Tosca

     
       Mi-e rușine să recunosc câte prăjituri am mâncat. Pot să-ți zic dacă vrei câte am făcut, că mi-e mai simplu... mă simt super prost și n-am mai mâncat dulce de ieri! N-am mai mâncat, pentru că nu mai am, știi? E prea greu... nu ai cum să nu mănânci dulce și mai ales prăjituri. Chestia este că mănânci de sărbători, dar parcă e sărbătoare în fiecare zi, nu? Adică merită sărbătorită fiecare zi, ha! Poți să faci cumva și să te abții de la prăjituri? Dacă poți, spune-mi și mie cum să fac. Adică, uită-te și tu cum arată prăjitura Tosca...
Ingrediente blat:
7 albușuri
14 linguri zahăr
5 linguri făină
1 linguriță praf de copt
mac

Ingrediente cremă:
7 gălbenușuri
150g zahăr
3 linguri amidon de porumb
500ml lapte
vanilie
200g unt

Ingrediente asamblare:
biscuiți Petit Beurre
lapte cu cacao (pentru înmuiat biscuiții)
200g ciocolată
100ml frișcă lichidă


      Blat: Mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă.

      Punem făina și praful de copt. Adăugăm macul.


      Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor, la foc mediu, până când trece testul cu scobitoarea.
      Crema: Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când amestecul se spumează.

      Punem pe foc mic laptele, amidonul și vanilia. Turnăm gălbenușurile peste și amestecăm contiuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.

      Lăsăm la răcit.
      Peste crema răcită adăugăm untul moale, câte un cub, mixând bine după fiecare adăugare.


      Peste blatul de mac întindem crema de vanilie și peste formăm un strat de biscuiți înmuiați în lapte cu cacao. Dăm prăjitura la frigider până când pregătim glazura de ciocolată.

      Tocăm ciocolata și o punem cu frișca la cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede. Întindem glazura foarte repede peste prăjitură.
      Lăsăm prăjitura la rece peste noapte, apoi o tăiem a doua zi, cu ajutorul unui cuțit fierbinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu