Sparanghel cu bacon și cartofi wedges


        Știi că sunt sinceră și urmează să-ți spun lucrurile exact pe nume: nu suntem obișnuiți cu mâncare așa, pe lejereală cumva. Adică noi suntem cu mâncarea consistentă și cu ridicatul de la masă doar cu ajutorul unui excavator sau ceva. GLUMESC! Am exagerat puțin, dar îți spun sincer că atunci când am pus pe masă sparanghelul cu bacon și cartofii wedges, ne-am gândit să scoatem și pâinea și poate și ceva murături, că parcă n-ar ține de foame altfel. Le-am pregătit pe masă și am uitat complet de ele. Mă crezi? Am uitat și de pâine și de murături, am mâncat doar ce am scos din cuptor, fără tavă, desigur, ha! Baconul rumenit în jurul sparanghelului și cartofii crocanți sunt o nebunie și chiar reprezintă o masă sățioasă și absolut delicioasă. N-aș fi crezut nici eu... încearcă și tu și spune-mi dacă vorbesc aiurea!

Ingrediete:
sparanghel
bacon feliat
cremă de brânză
5 cartofi mai mari
sare, piper, ceapă granulată, cimbru, boia, condimente pentru cartofi
3 linguri ulei
mozzarella


       Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute.
       Îl scoatem din apa fiartă și îl punem direct în apă rece, să oprească fierberea lui.
       Îl strecurăm de apa rece și îl învelim în felii de bacon unse cu cremă de brânză.
            Lăsăm sparanghelul la cuptor pentru 10-12 minute.
       Spălăm bine cartofii, pentru că urmează să-i gătim în coajă. Tăiem cartofii în două și apoi fiecare jumătate în alte 2-3 felii mari.
       Amestecăm cartofii cu condimentele și uleiul și îi așezăm în tavă cu coaja pe hârtia de copt neunsă. Lăsăm cartofii la cuptor pentru 30 de minute.


       Scoatem cartofii și punem felii de mozzarella, apoi îi mai lăsăm la cuptor până când se topește mozzarella. Îmi place să îi las până când brânza pătrunde în cartofi.

       Servim sparanghelul și cartofii imediat și crede-mă că nu mai ai nevoie de altceva!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu