Gogoși choux

     
       Un pic ciudat titlul? Sincer, habar n-am cum să le numesc! Rețeta de bază este cea a eclerelor, dar le-am făcut sub formă de gogoși și parcă sunt și mai bune, ha!  Gogoașa este făcută din choux, umplută cu cremă de gălbenușuri și glazurată cu ciocolată. D I V I N! Partea amuzantă la această rețetă este mometul în care umpli choux-urile cu cremă. Vei vedea în rețetă că trebuie să „injectezi” choux-urile cu cremă și se vor umfla de parcă am pus botox, haha! Ce să mai spun? Sunt delicioase...

Ingredinete choux:
150ml apă
70g unt
50g zahăr
150g făină
2 ouă
sare

Ingrediente cremă:
2 gălbenușuri
100g zahăr
2 linguri amidon de porumb
150ml lapte
150g unt

Ingrediente decor:
ciocolată topită
pudră de alune (sau alune măcinate mărunt)


       Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.
       Adăugăm făina și amestecăm continuu, până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pe pereții vasului. Oprim focul. Lăsăm la răcit.

      Peste aluatul răcit punem ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare adăugare. Va rezulta un aluat lipicios.

       Turnăm aluatul într-un poș și formăm gogoși cu diametru de aprox. 8 cm. pe hârtia de copt.
       Punem choux-urile în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 25-30 min. În primele 15-20 de minute, nu deschidem deloc ușa cuptorului, pentru că se vor lăsa. Ele trebuie să crească și să fie ușor rumenite.

       Crema: Gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele le punem pe foc mic. Amestecăm continuu, până când amestecul s-a îngroșat ca o budincă. Lăsăm la răcit.

      Punem untul (la temperatura camerei) peste cremă, adăugat în cubulețe și mixat bine după fiecare adăugare.

       Înțepăm cu un cuțit gogoșile și cu ajutorul unui poș cu vârf subțire umplem choux-urile cu cremă.

       Mai punem un strat de cremă și pe deasupra, pudrăm cu alune și glazurăm cu ciocolată topită.
       Delicios, nu?


       


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu