Lava cake


        De data aceasta, tac... te las în liniștea ta să savurezi din plin fiecare colțișor din imagine și știu că deja te pregătești să-ți faci și tu. Nu are rost să mai amâni momentul și nici să aștepți altceva. Apucă-te de făcut lava cake, nu durează mult și nici nu o să-ți pară rău după. Am spus că tac, nu? Dar tu vezi ce-i acolo? Îți dai seama că am pus înghețată peste prăjitura fierbinte și în momentul în care te apuci de mâncat va curge ciocolată muuultă și înghețata se va topi și ușor și... înghit în sec. Mă opresc. Îți mai spun doar că mâine, pe la ora 13, postez o surpriză pentru tine, o surpriză care merită văzută, promit! Te uiți, da?

Ingrediente (6 buc.):
3 ouă
5 linguri zahăr
2 linguri făină
200g ciocolată
100ml frișcă lichidă 
Nutella 

         Mixăm ouăle cu zahărul până când acesta s-a topit și compoziția își dublează volumul.
         Adăugăm făina și amestecăm cu un tel.

         Separat, topim ciocolata împreună cu frișca lichidă. Punem ciocolata tocată și frișca lichidă într-un vas de plastic. Urmează să introducem vasul în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede.
       Adăugăm ciocolata topită și Nutella peste amestecul de ouă. Nu am pus un gramaj anume pentru Nutella, poți să pui cât te lasă inima! Eu am mâncat mai mult decât am pus...       Ungem formele cu unt și presărăm făină. Turnăm aluatul în forme și le introducem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre mare.

        Cum fac să curgă ciocolata din interior? În momentul în care le-am introdus in cuptor, stai cu ochii pe ele. Vor fi gata atunci când apeși cu degetul usor pe deasupra lor și aluatul nu se lipește deloc de deget, dar vei simți că este totuși moale în interior. Dacă miști ușor de formă, prăjitura se va balansa ca o gelatina. Trebuie să se formeze un strat ușor de prăjitură coaptă pe deasupra, dar când apeși ușor să simți ca este totuși moale.

        Le scoți din cuptor și le lași câteva minute, apoi le răstorni ușor pe o farfurie, pudrezi cu zahăr pudră, pui înghețată de vanilie și câteva fructe de pădure și plăcerea vine de la sine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu