Negresă cu căpșuni


      La o negresă super delicioasă, cu margini crocante și interior ciocolatos, chiar nu ai ce să-i bagi de vină! Oare ai văzut că am pus și căpșuni? Adică dacă tot vreau să te dau pe spate, măcar să o fac până la capăt. Este totuși și o mică problemă la mijloc... pregătisem cu o seară înainte toate necesare pentru negresă și oricum nu înțeleg de ce fac asta, pentru că întotdeauna realizez că nu am câte ceva atunci când gătesc, dar asta este o altă poveste... revenind, avusesem pus frumos MULTE căpșuni spălate și curățate, numa bune de pus în negresă. Dimineața, am rămas cu o mână de ele și încă nu m-am prins cine le-a mâncat, dar sper că nu eu, ha! Îți dai seama că dacă am zis că fac negresă, păi negresă fac și cu o căpșună. Ideea este că în rețeta de astăzi am folosit gramaje pentru o tavă de vreo 20x20 cm și că negresa s-a terminat în câteva minute, deci ar cam fi musai să faci o tavă mai generoasă, dar eu rămăsesem fără căpșuni...

Ingrediente:
200g unt
200g zahăr
100g făină
4 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
100g ciocolată tocată 
căpșuni

       Într-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic.

       Oprim focul, transferăm compoziția într-un vas rece și punem făina, cacaua, praful de copt și ciocolata. Punem în alt vas, pentru că dacă adăugăm ciocolata în vasul fierbinte în care s-a topit untul, se va topi și ciocolata repede și nu vrem asta. E important să înceapă să se topească în cuptor, pentru a obține interiorul acela umed.


       Turnăm aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, punem deasupra jumătăți de căpșuni pe care le apăsăm ușor și lăsăm negresa în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 minute, la foc mediu. Cum știi când e gata?  Când atingi cu degetul, trebuie să se simtă o crustă tare deasupra, dar totuși să fie moale în interior. Când tragi un pic mai brusc de tavă și vezi că parcă se mișcă prea mult prăjitura în sensul că este prea lichid mijlocul, să știi că încă nu este gata, mai trebuie lăsată la cuptor.

      Lăsăm negresa la răcit complet.
      Se poate servi alături de înghețată, dar pe aia chiar că am mâncat-o eu dinainte, ha!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu