Rulouri de dovlecei cu carne tocată


        Cina este servită! Avem rulouri de dovlecei cu carne tocată și ciuperci, o crustă delicioasă de mozzarella topită și totul este servit alături de o salată de rucola, roșii Cherry și castraveți... este o mâncare super delicioasă, iar dacă ești mare fan dovlecel de vară ca și mine, vei fi pur și simplu în al nouălea cer cât timp mănânci, iar după, mai vezi tu, ha!

Ingrediente sos cu carne:
2 cepe
700g carne tocată
ciuperci Champignon
usturoi
sare, piper, cimbru, boia
1-2 linguri de Woksauce
1-2 linguri  de Hoisin sauce

Ingrediente sos alb:
1 ou
2 linguri brânză
3 linguri cremă de brânză
parmezan
sare, piper, leuștean

Ingrediente asamblare:
5 dovlecei de vară mai micuți
mozzarella


        Sos cu carne:  Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea.
        Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.


         Sos alb: Amestecăm toate ingredientele și formăm o pastă.

         Dovleceii îi curățăm de coajă și îi tăiem felii, pe lungime (nu foarte subțiri).
         Îi condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm în cuptorul preîncălzit 10 minute. Ei trebuie să se înmoaie și să fie ușor de rulat. Îi lăsăm la răcit.


        Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă termorezistentă. Întindem câteva linguri din sosul cu carne pe fundul tăvii. 
        Fiecare felie de dovlecel o ungem cu sos alb, punem o lingură din sosul cu carne, rulăm ușor și așezăm în tavă rolurile, lipite între ele.

        Peste fiecare rulou am pus câte o felie de ciupercă și am turnat ce a mai rămas din ambele sosuri. Punem mozzarella și lăsăm la cuptor până când s-a format o crustă rumenită.


         Ce zici, încerci?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu