Tort cu înghețată


      N-am putut să las înghețata cu Oreo de zilele trecute să nu fie exploatată la maxim! Am mai făcut o tură și de data aceasta am făcut un tort cu înghețată și uită-te și tu ce divinitate a ieșit. Am copt un blat de negresă, am pus înghețata, am acoperit cu un strat de glazură de ciocolată și am mai făcut un sirop duuulce de ciocolată pentru servire. Pașii exacți pe care i-am urmat îi vezi tu în rețetă și vezi că e și musai să încerci...
*Rețeta pentru înghețata cu Oreo o găsești aici.

Ingrediente blat:
200g unt
150g zahăr
150g făină
3 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
esență de rom

Ingrediente asamblare:
100g ciocolată
50ml ulei

Ingrediente sirop:
200g zahăr
100ml apă
2 linguri miere
2 linguri cacao


       Blat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește.
      Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.

      Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute.


      Peste blatul răcit întindem înghețata topită puțin. Dacă o scoatem din congelator înainte va fi mai ușor de întins.

      Separat, tocăm ciocolata și o punem la topit împreună cu uleiul, în cuptorul cu microunde.  După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede.
       Turnăm glazura de ciocolată peste tort și îl lăsăm la congelator câteva ore.

       Sirop: Siropul îl vom turna doar la servire, pe fiecare felie de tort.
       Așadar, punem într-un vas cu fund dublu zahărul și apa și lăsăm pe foc încă 3-4 minute din momentul în care începe să facă spume.
      Adăugăm mierea și cacaua și oprim focul. Omogenizăm ingredientele și lăsăm la răcit complet. Punem apoi siropul la congelator câteva ore, până când devine mai gros. Poți apoi să păstrezi siropul în frigider.


       Pentru momentul servirii, trebuie să lași la temperatura camerei tortul pentru câteva minute (ca să îl poți porționa) și apoi să îl tai cu un cuțit umezit cu apă. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu