Înghețată cu caramel


      Ador înghețata. Am trei feluri de înghețată care îmi plac foarte mult: cea cu ciocolată, cea cu vanilie, cea cu caramel, cea cu fructe de pădure, cea cu lămâie și-mi cam dau seama că nu le-am numărat bine. Să fi fost de fapt 3 care nu-mi plac? Nu mai știu... oricum, sunt disponibilă să mănânc înghețată la orice oră și în orice zi, indiferent de vreme sau de conjunctură. Îți aduc astăzi înghețată de casă cu biscuiți și sos de caramel, făcut în casă și el. Ți-a plăcut rima? Nu m-am chinuit deloc....

Ingrediente:
3 ouă
100g zahăr
250g Mascarpone
300ml frișcă lichidă
biscuiți
sos de caramel (găsești rețeta aici)


        Amestecăm ouăle și zahărul. Punem apoi ouăle pe baie de aburi și amestecăm continuu, până când compoziția se îngroașă puțin și zahărul s-a topit.
       Lăsăm la răcit. Mixăm apoi ouăle până obținem un amestec cremos.
       Adăugăm brânza Mascarpone și continuăm mixarea.
       Separat, batem frișca lichidă până obținem o spumă tare. Atenție să nu mixezi prea mult, se va tăia frișca!
        Turnăm frișca peste cremă și amestecăm cu o spatulă, cu mișcări ample, de jos în sus.
        Într-un vas cu capac vom pune straturi din cremă, sos de caramel și biscuiți mărunțiți (cum procedăm și la o lasagna).

        Lăsăm la congelator peste noapte și ne bucurăm de ea a doua zi!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu