Sandwich din cartofi

        Nu mănânci sandwich, pentru că nu mănânci pâine? Păi las` că am eu grijă de tine și îți arăt cum să faci un sandwich din cartofi. Adică în loc de felii de pâine, vei face cartofi cu morcovi la cuptor. Sună puțin ciudat, dar data viitoare iar va trebui să fac mai multe porții, n-au mai ajuns 6.

Ingrediente:
5 cartofi
3 morcovi
2 cepe
5 ouă
leuștean, cimbru, sare, piper
felii de mușchi file (sau orice șuncă)
mozzarella
pastă de tomate
pastă de ardei iute


      Curățăm cartofii și morcovii de coajă și îi dăm pe răzătoare. Prima dată dăm pe răzătoare cartofii ca să îi scurgem de apă, apoi morcovii.
      Tocam ceapa mărunt și o adăugăm peste legume.
      Separat, batem ouăle împreuna cu leuștean, cimbru, sare și piper.
      Punem ouăle peste legume și amestecăm.

      Peste hârtia de copt vom întine amestecul de legume într-un strat subțire (eu am folosit tava de la cuptor). Aplatizăm ușor și dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 min.
       Răsturnăm tava pe un suport mai mare pentru a putea dezlipi hârtia de copt de pe cartofi mai ușor. Porționăm cartofii în 12 bucăți.
        Ungem 6 bucăți cu pastă de tomate amestecată cu pastă de ardei iute, punem o felie sau două de mușchi file și acoperim fiecare bucată cu perechea ei. Punem mozzarella deasupra și mai lăsăm sandwich-urile la cuptor pentru 20-25 min sau până când se topește cașcavalul.


       Se servesc atât calde cât și reci!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu