Tiramisu cu cocos

       Ce bine merge sâmbătă seara o felie de tiramisu cu cocos, o felie atât de pufoasă, dulce și rece... Nu beau cafea și nu-mi place nici mirosul de cafea, dar îmi place tiramisu și varianta cu cocos e demențială. Foarte ușor și rapid de făcut și pe placul tuturor. Mai am pe blog o variantă de Tiramisu cu banane sau Tiramisu Milkshake. Ah, cât îmi place să mă joc cu prăjitura asta!

Ingrediente cremă:
4 ouă
150g zahăr
250g Mascarpone
140g iaurt cu 10% grăsime
10g gelatină
fulgi de cocos

Ingrediente asamblare:
pișcoturi
lapte
5 linguri zdravene de Nutella
50ml frișcă lichidă
cacao
fulgi de cocos


       Cremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul.


      Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și amestecăm ușor.
      Pliculețul de gelatină îl vărsăm într-o cană și punem puțină apă (cât să acopere grăunțele de gelatină). Lăsăm amestecul să se umfle (durează câteva minute până când se întărește și nu mai curge). Introducem cana în cuptorul cu microunde câteva secunde, până când gelatina devine lichidă, ca un sirop. Atenție să nu lasați în cuptor prea mult, pentru că va fierbe și apoi nu va mai fi bună!
        Turnăm gelatina peste cremă și lăsăm la răcit până când se întărește puțin crema. Adăugăm apoi fulgii de cocos.
        Separat, amestecăm cu o lingură Nutella și frișca lichidă. E opțional să folosești frișca lichidă, dar mie mi-a plăcut, pentru că face Nutella mai ușor de întins, iar după ce stă la rece prăjitura, stratul de ciocolată s-a întărit frumos.

       Ungem primul strat de pișcoturi înmuiate în lapte cu jumătate din amestecul cu Nutella, punem jumătate din cremă, alt strat de pișcoturi înmuiate în lapte, amestecul cu Nutella și acoperim cu restul de cremă.
       Pudrăm cu cacao și cocos și lăsăm prăjitura la rece vreo 5 ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu