Înghețată de vanilie


       Deși iubesc ciocolata, când vine vorba de înghețată, mereu o aleg pe cea de vanilie. Probabil pentru că are un gust simplu și merge combinată cu orice sau probabil pentru că se face foarte repede și oricum nu aveam din ce altceva să aleg, ha! Așadar, am făcut o înghețată cremoasă de vanilie, din 5 ingrediente și apoi am pus toate bomboanele și jeleurile de prin casă și, după cum vezi, nu m-am jucat la etapa asta! Nu prea glumesc când vine vorba de înghețată... 



Ingrediente:
3 gălbenușuri
150g zahăr
300ml lapte
300ml frișcă lichidă
esență de vanilie


         Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când compoziția devine cremoasă.

         Turnăm laptele în fir subțire peste crema de ouă, adăugăm vanilia și lăsăm pe foc mic până când zahărul s-a topit și amestecul s-a îngroșat un pic.


         Separat, mixăm frișca lichidă până când obținem o spumă tare.
         Cu ajutorul unei spatule, amestecăm crema de ouă și frișca bătută. Turnăm compoziția într-un vas de plastic cu capac și lăsăm la congelator peste noapte.
       A doua zi am servit-o fără să mai respirăm!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu