Fursecuri de Crăciun

       Mă tot gândesc dacă e prea devreme să vin cu o rețetă de fursecuri de Crăciun sau dacă există vreo perioadă anume în care sunt așteptate, dar cert este că eu niciodată nu fac fursecuri pentru ziua de Crăciun. Atunci vorbim clar de cozonaci și prăjituri, la greu! Sincer, cred că aceste fursecuri sunt concepute pentru a te introduce în atmosfera sarbătorilor, ha! Oricum, fie că le faci acum, fie că le faci pentru Crăciun sau poate chiar pentru zilele de după, îți scriu pe blog o rețetă de fursecuri grozave și simplu de făcut.

Ingrediente fursecuri:
200g unt
150g zahăr
1 ou
2 gălbenușuri (ne rămân de la decor)
esență de vanilie
coajă de lămâie 
puțină sare
250g făină
4 linguri cacao

Ingrediente decor:
2 albușuri
150-200g zahăr pudră (musai din comerț)

       Fursecuri: Mixăm untul tăiat cubulețe împreună cu zahărul, pentru 3-4 minute. 
       Separat, amestecăm oul, gălbenușurile și esența de vanilie.
       Punem ouăle peste unt. Adăugăm puțină coajă rasă de lămâie.
       Adăugăm sarea, făina și cacaua. Va rezulta un aluat lipicios.
       Înfoliem aluatul în folie alimentară și lăsăm la rece pentru o oră.

       Pe masa înfăinată, întindem foaia de aluat. Nu contează sub ce formă, vom decupa apoi modele. Nu exagera cu făina, își va pierde aluatul culoarea ciocolatie.  Am pus puțină făină pe masă și pe sucitor.

       Cu grijă transportăm fursecurile decupate de pe masă, în tava cu hârtie de copt.
       Lăsăm fursecurile în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la foc mic.

      Decor: Cu ajutoul unui tel, batem puțin albușurile și apoi adăugăm câte puțin zahăr pudră. Continuăm să amestecăm și să tot adăugăm zahăr pudră, până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare.
        Decorăm fursecurile cu crema obținută și lăsăm deoparte pentru câteva minute. Pentru decor, am pus crema cu o linguriță și cu o scobitoare am întins-o ușor spre margini.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu