Ciocolată caldă

 

          Câte mâini pot să ridic pentru întrebarea „cui îi place ciocolata caldă?”. Dacă ar fi să aleg momentul cel mai potrivit pentru a servi o ciocolată caldă, pentru mine, nu ar depinde de anotimp, ci de împrejurări. Sunt fan ciocolată caldă atât iarna, cât și vara. Ca să nu mai adaug și faptul că facem ciocolată caldă de casă, cremoasă și fierbinte, din doar 4 ingrediente pe care le aveti cu toții acasa, cu siguranță! Atât de fierbinte încât s-a scufundat într-o secundă tot ceea ce am pus deasupra și n-am apucat să clipesc, darămite să-i mai fac și poză cu decorul inițial. Dar e bine și așa, nu?


Ingrediente:
500ml lapte
3 linguri cacao
2 linguri miere
150g ciocolată

         Punem pe foc laptele, cacaua și mierea. Amestecăm cu un tel până când s-a dizolvat cacaua.
         În laptele fierbinte punem ciocolata tăiată mărunt.
         Amestecând din când în când, lăsăm ciocolata caldă pe foc pentru 3-4 minute din momentul fierberii.



   Servim ciocolata caldă cu frișcă și biscuiți. Delicios!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu