Prăjiturile potrivite pentru fiecare eveniment

 

         Fie că vrei să prepari chiar tu prăjiturile sau vrei să le cumperi, este clar că te frămânți toată ziua cu ce fel de prăjituri să alegi. Cum să fie? Cu ce să fie? Ce gust să aibă? Le vor plăcea invitaților? Și multe alte gânduri care nu-ți dau pace. Astăzi, am scris o postare prin care îți pot sugera ce fel de prăjituri sunt potrivite pentru diferite evenimente. Desigur, gusturile nu se discută niciodată... este un studiu personal, în care m-am raportat la cu ce aștept eu să fiu servită sau cu ce am observat că așteaptă alții să fie îndulciți. În cazul în care urmezi sfaturile mele și totuși dai greș, nu la tine este problema, să știi! Glumesc, bineînțeles...*A nu se confunda cu prăjiturile grețoase.
        Vorbim despre prăjiturile dulci, delicioase, care nu sunt exagerate în niciun fel. Prăjituri cu creme de ciocolată, vanilie, caramel și orice altceva îți place ție. Când să servim musafirii cu astfel de sortimente? Bineînțeles că, în primul rând, la nunți/botezuri/zile de naștere și orice alt eveniment mare. Toată lumea se așteaptă să mănânce bine și, automat, mâncarea fiind sărată, este nevoie de dulce din plin! Pe lângă evenimentele mari unde e clar că merită se investești în prăjituri cu ciocolată sau vanilie, atunci când ai musafiri acasă, este ideal să îi aștepți cu astfel de prăjituri. De ce? În ziua de astăzi rar mai face cineva ceva dulce peste weekend, iar atunci când vor veni în vizită la tine, cu siguranță vor aștepta să mănânce ceva dulce. Nu ai cum să închei o săptămână altfel! Așa că lasă alte combinații de prăjituri și ciudățenii și servește pe masă clasicele prăjituri cremoase. Îmi vei mulțumi!


      
         Prin prăjituri uscate ne referim la fursecuri, biscuiți, checuri, etc. Crede-mă, 99,99999% dintre musafiri nu vor fi prea încântați să le servești fursecuri. Nu că nu ar fi bune, dar la punctul de mai sus ți-am explicat la ce se așteaptă ei de fapt. Dacă mai și serviți o masă înainte, chiar vor pleca supărați! Consumul de prăjituri uscate necesită ceva lichid lângă. Așa că, ce ar fi să servești biscuiți sau checuri doar atunci când îți inviți prietenii la o cafea? Mai stai de povești, vă mai arătați una, alta, nu te murdărești pe mâini de la creme și poți ține ceașca de cafea liniștită, se și înmoaie mai ușor fursecul alături de cafea sau ceai. Ce zici, e bună ideea?        Te implor să servești prăjiturile fresh doar după un grătar sau în toiul verii! De obicei ele sunt servite cu lingurița și au puterea de a liniști lucrurile. E mare nevoie de ele ca să mai taie din greutatea simțită în stomac după un grătar. Vorbesc aici cu oamenii serioși care fac un grătar cât pentru 100 de oameni, ha! În toiul verii sunt absolut necesare pentru a reînvia organismul topit de căldură.            Dacă ești acasă singură sau doar cu familia ta și ai chef de explorat tot felul de rețete noi, atunci poți să faci liniștită prăjituri sărate, cu brânză, etc. Pentru a lua la pachet a doua zi, pentru o seara de joi liniștită, pentru o vizită scurtă a unui prieten apropiat care tot vine să savureze ce ai mai pregătit, dar în rest, te rog să nu pregătești prăjituri sărate pentru musafiri. Repet, prăjiturile sunt asociate cu un desert, iar după o masă copioasă sau în timpul vizitei unor musafiri de departe, să vii cu platoul cu prăjituri sărate e un pic spre dezamăgirea așteptărilor lor.              Ce crezi? Prăjiturile pentru copii sunt DOAR PENTRU COPII. Cele cu morcovi, fără zahăr, fără unt sau mai știu eu ce, se pot pregăti pentru o întâlnire între mame și copiii lor. Nu chinuiți bărbații sau musafirii cu prăjituri „prea sănătoase”, ha! Desigur, daca ți-e poftă pe ce mănâncă copilul, poți servi și tu! Era doar o sugestie să nu-ți aștepți musafirii veniți de departe cu prăjitură cu morcov care, da, e delicioasă!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu