Foietaj cu ciuperci și spanac

 

            Îmi plac ciupercile foarte mult, îmi place spanacul foarte mult și îmi place la nebunie și foietajul. De ce să nu le combinăm pe toate deodată? Așa a ieșit acest foietaj umplut cu ciuperci și spanac, înconjurat cu o crustă din foietaj unsă cu ou și acoperită cu felii de mozzarella. Crezi că mai are rost să zic ceva sau te-ai apucat deja de gătit?





Ingrediente:

500g aluat foietaj
50g unt
1 morcov
500g ciuperci Champignon
70ml vin roșu
sare, piper, boia
1 lingură de făină
100g spanac
mozzarella
1 gălbenuș de ou


          Punem untul la topit. Adăugăm morcovul curățat și tocat.

          După ce s-a înmuiat morcovul, vom adaugă ciupercile. Eu le-am tăiat în bucăți mai mari.
          Călim 1-2 minute și ciupercile, apoi condimentăm cu sare, piper si boia.
         Presărăm o lingură de făină peste ciuperci și amestecăm. Punem vinul roșu și lăsăm pe foc 4-5 minute.


           Adăugăm spanacul și îl lăsăm pe foc până când și-a schimbat culoarea într-o nuanță mai închisă.


           Întindem aluatul sub forma unui cerc (nu mai știu deloc ce diametru mi-a ieșit). În mijloc vom tura compoziția cu ciuperci. Formăm o bordură în jurul tartei, trăgând marginile aluatului spre mijloc (vei observa mai clar în poza de mai jos).
           Ungem marginile foietajului cu gălbenușul bătut și așezăm felii de mozzarella.
            Lăsăm în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, la foc mic, până când s-a rumenit foietajul. Poftă bună!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu