Tort de clătite

           Un tort din 25 de clătite pufoase, daca le-am numărat eu bine, cu cremă de brânză, lapte condensat, ciocolată și frișcă. Le numărasem câte sunt exact după ce postasem întrebarea aceea pe story, dar apoi m-am gândit că parcă mâncasem una... sau două? Rămâne sincer un mister câte au fost cu exactitate, ha! Ce pot să spun sigur este că am rămas fără nicio felie de tort, fiind mult prea bun pentru a fi păstrat și pentru mai târziu... 


Ingrediente clătite:
2 L apă
50-60 linguri făină
2 ouă
sare
1 plic zahăr vanilinat


Ingrediente cremă:
400g cremă de brânză
200ml lapte condensat
100g ciocolată
50ml frișcă lichidă (pentru topitul ciocolatei)
esență de vanilie
450ml frișcă lichidă


        Clătite: Amestecăm apa, ouăle bătute, puțină sare și zahărul vanilinat.
       Adăugăm treptat făina și amestecăm cu ajutorul unui tel, până când obținem o compoziție omogenă. Am scris 50-60 de linguri, pentru că poate diferi în funcție de multe componente și las la decizia ta cum vrei să iasă clătitele: mai subțiri (pui mai puțină făină, lași aluatul mai lichid) sau mai groase (pui mai multă făină, obții un aluat mai gros). Tortul iese delicios oricum!
       Coacem clătitele și le așezăm una peste cealaltă.

        Cremă: Mixăm crema de brânză. Adăugăm laptele condensat și mixăm la viteză mai mare pentru câteva minute, până când obținem o compoziție cremoasă.


        Separat, topim ciocolata împreună cu 50ml frișcă lichidă. 
* Vezi aici cum poți topi ciocolata
        Ciocolata răcită o adăugăm peste cremă împreună cu esența de vanilie.
        Separat, mixăm frișca lichidă, până când devine cremoasă. Nu trebuie mixată prea mult, se va tăia!

        Cu ajutorul unei spatule, punem câte puțin din frișcă peste cremă și amestecăm bine.
        La sfârșit, mixăm crema la viteză mare pentru 1-2 minute.
        

           Așezăm clătitele una peste cealaltă, punând cremă între ele. Lăsăm deoparte câteva linguri cu cremă pentru decor. Lăsăm la rece până a doua zi.
           A doua zi, îmbrăcăm tortul cu crema rămasă, apoi pudrăm cu cacao. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu