Orez cu spanac și pui la grill

 

          E vremea spanacului proaspăt din grădină! Când a fost gata orezul cu spanac, am gustat puțin să văd cum a ieșit. După ce am prăjit pieptul de pui la grill, am mai gustat să văd cum sunt împreună. Apoi sosise momentul să iau masa și mi-am pus o porție pentru care, spre binele tuturor, nu se specifică porția. Și acum urmează păcatul mare în care guști din vasul cu mâncare de câte ori treci pe lângă el. Maare greșeală să lași mâncarea pe aragaz! Când e gata, se pune în farfurie și apoi direct la răcit și în frigider. Nu te păcăli singură să o lași vreun minut în plus la vedere. Sfârșești să îți petreci ziua tot „gustând”, ca și mine...




Ingrediente:
1 ceapă
usturoi
leuștean, mărar
1 ceapă verde
250g spanac
200g orez
500ml apă
100g unt
puțin suc de lămâie
1 piept de pui micuț
 
          Tocăm ceapa și o punem la călit. Adăugăm usturoiul pisat, leușteanul, mărarul și ceapa verde tăiată mărunt.

          Punem apoi spanacul și îl lăsăm la gătit până când s-a înmuiat. 
          Eu am avut spanac din grădină și l-am pus direct așa, frunze mari. Poți tăia mărunt spanacul dacă dorești.

        Punem orezul și îl lăsăm la călit 2 minute, amestecând continuu.
        Adăugăm apa și lăsăm la fiert 18-20 de minute, la foc mic, cu capacul pus. Amestecăm destul de des, să nu se prindă orezul.



        Punem puțină sare dacă este nevoie. Oprim focul, punem untul tăiat cuburi, stoarcem puțină zeamă dintr-o lămâie și lăsăm, acoperit cu capac, untul să se topească.

       Pieptul de pui îl tăiem bucățele. Îl prăjim pe tigaia grill.
        Servim puiul alături de orezul cu spanac.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu