Înghețată cu ciocolată kinder

          Or fi pline magazinele cu înghețată, dar n-ai cum să nu faci măcar o dată și acasă! Adică mă refer la o înghețată pe băț cu lapte, mascarpone și kinder, glazurată cu ciocolată și făcută muuult mai specială, cu o foiță de aur pe ici-colo... super ușor de făcut și cred că cel mai greu pas este atunci când trebuie să aștepți până a doua zi pentru a glazura înghețată lăsată în congelator!


Ingrediente (8 buc.):
100g ciocolată kinder
150ml lapte
150ml frișcă lichidă
250g Mascarpone


Decor:
150g ciocolată
70ml frișcă lichidă
topping de ciocolată            Pe foc mic, topim ciocolata kinder împreună cu laptele. Lăsăm la răcit.
            Mixăm brânza Mascarpone până când devine cremoasă. Punem apoi frișca lichidă bătută, nu foarte mult, doar cât să obținem o spumă. Amestecăm cu o spatulă. 


        Adăugăm ciocolata topită și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
         Turnăm compoziția în forma pentru înghețată, acoperim cu folie de aluminiu, fără să apăsăm, apoi înfigem bețișoarele de lemn. Lăsăm formele în congelator peste noapte.

    
          A doua zi, lăsăm înghețata la temperatura camerei, până topim ciocolata cu care urmează să le îmbrăcăm.
          Așadar, topim 150g de ciocolată împreună cu 70ml frișcă lichidă, la microunde sau pe baie de aburi.
          Turnăm ciocolată într-un pahar adânc și lat. Scufundăm fiecare înghețată în ciocolată, apoi o rotim ușor deasupra paharului pentru a se scurge excesul de ciocolată. În momentul în care s-a întărit ciocolata pe înghețată, o putem pune înapoi în congelator.


        După ce am glazurat toate înghețatele, le-am stropit cu puțin topping și am așezat câteva bucăți de foiță de aur alimentară, să exprim opulența, ha!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu