Tartă cu iaurt

            Îți las aici o mică inspirație, în caz că nu știi ce desert să pregătești în weekend. Știu că suntem în căutarea rețetelor care se fac rapid și să fie și delicioase. Noroc că există! Astăzi este vorba despre o tartă pufoasă, umplută cu iaurt, căpșuni și zmeură. Bineînțeles că s-a cerut cu o crustă din biscuiți fărâmițați și topping de ciocolată albă! 




Ingrediente tartă:
200g făină
100g unt
3 linguri de apă
1 ou
sare

Ingrediente umplutură:
4 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri făină
5 linguri iaurt
căpșuni și zmeură congelate
biscuiți
50g ciocolată albă topită


         Tartă: Îmi asum neputința și apelez, din nou, la mașina de frământat!
         Punem toate ingredientele pentru tară în mașina și o lăsăm să-și facă treaba. 
         Dacă esti mai harnică, amestecă untul moale (nu topit) cu făina și adaugă treptat ouăle bătute cu puțină sare. Adaugă apa și continuă să frămânți un aluat omogen și elastic.

          Întindem aluatul în tava pentru tartă și înțepăm cu furculița în toate zonele (mi-am păstrat o bucațică din aluat să o rup în părți mici și să le presar printre biscuiți).


          Pentru umplutură vom mixa ouăle și zahărul, până când acestea își dublează volumul și zahărul s-a topit.
         Adăugăm făina și amestecăm ușpr cu o spatulă.
         Punem iaurtul și fructele.

          Turnăm compoziția peste aluat. Presărăm biscuiți fărâmițați și bucățile mici din aluat.



          Dăm tarta la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu