Ciorbă de salată cu cartofi prăjiți

         Poftiți la ciorbă de salată, servită cu cartofi prăjiți. Să-mi fie cu iertare, dar oricât de ciudat ar suna, știi că nu te-am învățat niciodată prostii! Știu că am provocat o avalanșă de opinii în contradictoriu încă de prima dată când am postat în story acest fel de mâncare, iar astăzi îți las la îndemână rețeta și te încurajez să încerci. Apoi te vei alătura, bineînțeles, taberei „n-aș fi crezut niciodată că poate să fie atât de bun” și vei căpăta mai multă încredere în mine, ha! Serios vorbind, la momentul servirii, adăugarea cartofilor prăjiți în ciorbă va fi elementul cheie pentru care îți vei aminti cu drag de această ciorbă de fiecare dată. O fi și mai ciudat sau nu, dar parcă ciorba asta se cere musai cu cartofi tăiați rondele și prăjiți în puțin ulei. După ce ai încercat, zi-mi dacă vorbesc prostii sau nu. Poftă bună!




Ingrediente:

1 ceapă
1 salată
600ml lapte
600ml apă
1 lingură făină
1 gălbenuș
2 linguri smântână cu 24% grăsime
usturoi
sare, piper

         Tocăm ceapa și o punem la călit.
          Adăugăm salata tăiata în bucăți mai mari și o călim câteva minute. Vei observa că scade mult din volum.

         Adăugăm apa și laptele. Lăsăm ciorba să fiarbă 2-3 minute.

        Separat, amestecăm gălbenușul de ou cu smântâna. După ce a fiert ciorba, oprim focul și turnăm câte un polonic cu ciorba fierbinte în smântână și amestecăm cu un tel. Tot adăugăm din ciorbă peste smântână până când obținem un amestec foarte lichid (dacă dregem ciorba cu un amestec la fel de lichid, nu se va brânzifica sau tăia ciorba). 
         Turnăm apoi smântâna peste ciorba și amestecăm.


          Condimentăm cu sare, piper și usturoi.
          Servim alături de cartofi prăjiți adăugați ulterior.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu