Mămăligă la cuptor cu omletă și cârnați

          Știu că abia a început școala, dar eu scriu rețeta de astăzi cu gândul la vacanță! Nu știu dacă o aștept pe următoarea sau doar voiam să nu se mai sfârșească niciodată cea care a trecut... oricum, alături îmi este mămăliga la cuptor, în straturi, cu omletă, cârnați cu șuncă și smântână. Cred că este cea mai bună combinație la care te poți gândi și, desigur, se face și foarte ușor. Inițial, în criză de timp fiind, am zis că trântesc mămăliga direct în lapte și sănătate! Bine că mi-am băgat mințile în cap și am mai născocit câte ceva....Ingrediente:
1,5L apă
sare
250-300g mălai
cârnați cu șuncă
omletă din 3-4 ouă
5-6 linguri de iaurt
cașcaval


          Punem apa și sarea la fiert. Adăugăm mălaiul și amestecăm continuu cu un tel. Punem la început 250g și dacă ni se pare prea subțire, mai completăm până pe la 300g, nu mai mult. Lăsăm să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când.

         Pentru omletă, spargem ouăle și le amestecăm direct pe foc.

         Cârnații îi feliem și îi prăjim.


         Într-un vas termorezistent punem un strat de mămăligă, unul de omletă, cârnați, apoi alt strat de mămăligă. Punem peste câteva felii de cârnați, apoi întindem iaurtul. Presărăm cașcaval ras și dăm la cuptor, la 200 grade, câteva minute, până când s-a rumenit frumos cașcavalul.

        Poftă bună!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu